Belgocontrol breidt onderhoudscontract met Thales uit

In het kader van de internationale luchtvaartbeurs “Paris Air Show” ondertekenden Belgocontrol en Thales vandaag een uitgebreid onderhoudscontract voor het Eurocat-systeem dat het luchtverkeer beheert (nieuwe naam: TopSky ATC) en dat in gebruik is bij Belgocontrol. De versterkte samenwerking met Thales maakt onder andere rechtstreekse en snelle interventies mogelijk op de sites van Belgocontrol.

Belgocontrol voert al een aantal jaar een intensief investeringsbeleid wat betreft zijn systemen en personeel om de continuïteit van de geleverde diensten te verzekeren. In 2017 alleen al zal de beheerder van het luchtverkeer 37 miljoen euro in technische installaties investeren.

Het uitgebreide onderhoudscontract met Thales is een logische stap in het business continuity plan. Zowel de software als de hardware die door Thales worden geleverd, zijn opgenomen in het contract.

Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol: “Het is cruciaal dat onze systemen op elk moment performant en up-to-date zijn. De versterkte samenwerking met Thales bouwt nog meer garanties in dat hun systeem goed werkt en voorziet snelle oplossingen ingeval er zich een incident voordoet. Zulke investeringen versterken de continuïteit van onze activiteiten en onze diensten, ten voordele van onze klanten.”

Foto: Ondertekening van het uitgebreide onderhoudscontract tussen Jean Marc Alias, Vice President van Thales (ATM activities) en Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be