Belgocontrol en Entry Point North gaan joint venture aan voor opleidingen

Belgocontrol organiseert zelf opleidingen voor zijn personeel, onder andere de opleiding tot luchtverkeersleider. Voor de organisatie van zijn opleidingen gaat de nationale luchtverkeersleider een joint venture aan met Entry Point North, één van de grootste Air Traffic Services-academies wereldwijd. Die samenwerking garandeert de noodzakelijke opleidingen binnen Belgocontrol tot minstens 2025.

Entry Point North werd opgericht in 2006 en wordt gezamenlijk beheerd door drie verleners van luchtvaartnavigatiediensten: LFV in Zweden, Naviair in Denemarken en IAA in Ierland. Het bedrijf is gevestigd in Malmö (Zweden) en heeft opleidingssites in Budapest, Shannon, Dublin, Kopenhagen en Madrid. Brussel wordt zo de zevende stad waar Entry Point North actief zal zijn. Uit de joint venture met Belgocontrol ontstaat een nieuwe dochteronderneming die Entry Point North Belgium zal heten. Ze zal operationeel zijn tegen de zomer van 2018. Belgocontrol en Entry Point North treden elk voor 50% toe tot de nieuwe Belgische dochtermaatschappij.

Deze joint venture verzekert Belgocontrol van een kwalitatief hoogstaand opleidingsaanbod dat voldoet aan de behoeften van het bedrijf op een kostenefficiënte wijze. De nieuwe trainingsorganisatie kan genieten van de knowhow en ruime ervaring van Entry Point North volgens hun internationaal erkende opleidingsmethodologie en -filosofie, terwijl Belgocontrol zijn mensen en infrastructuur inbrengt. Dankzij deze kruisbestuiving kan Belgocontrol aan zijn medewerkers opleidingen op zijn eigen site blijven aanbieden en het kennisniveau van zijn instructeurs verder laten toenemen.

Entry Point North Belgium

Bovendien kan Belgocontrol zich dankzij de joint venture positioneren als speler op de internationale trainingsmarkt. De verwachting is dan ook dat Entry Point North het opleidingsaanbod op termijn kan uitbreiden naar externe (buitenlandse) klanten.

Deze verregaande samenwerking met Entry Point North kadert volledig binnen de strategie van Belgocontrol om partnerschappen af te sluiten in verschillende domeinen van zijn werking. Het zoekt daarbij bij voorkeur naar organisaties van vergelijkbare grootte.

Johan Decuyper, CEO Belgocontrol: “Entry Point North is een betrouwbare en professioneel hoogstaande partner. Dat bewijzen de samenwerkingen die zij nu al hebben met andere Europese luchtverkeersleiders en die stuk voor stuk succesvol zijn. Via deze samenwerking willen wij ook verder een stabiele positie verwerven in het Eengemaakt Europees Luchtruim van morgen.”
Anne Kathrine Jensen, CEO Entry Point North: “Entry Point North is vereerd dat het dit belangrijk contract toegewezen krijgt. De voorbije jaren verstrekten we in Malmö training aan luchtverkeersleiders in spe uit België en bouwden we een uitstekende zakelijke relatie met Belgocontrol uit. Nu kijken we ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten. Wij beschouwen België als een interessante aantrekkingspool voor potentiële derden/klanten in de toekomst.”
François Bellot, minister van Mobiliteit: “Ik verheug mij op dit eerste partnership tussen Belgocontrol en een gerenommeerde speler in het opleidingsgebeuren voor luchtverkeersleiders. Dat garandeert het beste evenwicht tussen de expertise van beide bedrijven en een hooggehouden opleidingsniveau van onze luchtverkeersleiders.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be