Een nieuwe Raad van Bestuur gaat van start bij skeyes

Na de benoeming door de Ministerraad nemen de nieuwe leden van de Raad van Bestuur van skeyes deze week hun functie op in een eerste vergadering. De Raad wordt voortaan voorgezeten door de heer Laurent Vrijdaghs. Vier zitjes in de Raad van Bestuur veranderen van titularis.

Afgelopen maandag werd het Koninklijk Besluit gepubliceerd dat de benoeming van de bestuurders door de Ministerraad bevestigt. De samenstelling van de Raad van Bestuur wijzigt ten dele. Vijf van de huidige bestuurders zien hun mandaat verlengd: Renaud Lorand, Luc Laveyne, Julie Ludmer, Sandra Stainier en Liesbeth Van Der Auwera. Vier nieuwe bestuurders treden toe tot de Raad: Laurent Vrijdaghs, Elisabeth Matthys, Jean Leblon en Kurt Van Raemdonck. Tanya Bruynseels, directrice van de strategische cel mobiliteit bij Minister Georges Gilkinet, vervult de rol van Regeringscommissaris.

Laurent Vrijdaghs wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur: “skeyes is de voorbije jaren geëvolueerd naar een modern, klantgericht bedrijf en zet volop in op innovatie in tal van  domeinen van zijn werking. De luchtvaartsector zal nog lang de gevolgen van de gezondheidscrisis ondervinden maar skeyes is klaar om samen met alle andere actoren bij te dragen aan de heropleving van het vliegverkeer de komende jaren. Deze Raad van bestuur beschikt over alle nodige kennis en ervaring om de vele uitdagingen efficiënt en professioneel aan te gaan.”

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

[email protected]

www.skeyes.be