Entry Point North Belgium geslaagd met grootste onderscheiding

skeyes werft nieuw personeel aan en leidt het op dankzij joint venture in Brussel

Vorig jaar sloot skeyes een joint venture af met Entry Point North, wereldwijd marktleider voor ATS-opleidingen (Air Traffic Services). Op 3 september 2018 ging het eerste ‘schooljaar’ in het nieuwe opleidingscentrum Entry Point North Belgium van start. Op het einde van dat eerste schooljaar legt Entry Point North Belgium een uitstekend rapport voor.

Sinds september 2018 werden drie basic training-programma’s voor toekomstige luchtverkeersleiders opgestart bij Entry Point North Belgium, waaraan 29 kandidaat-luchtverkeersleiders deelnamen. 25 van hen zijn nog steeds in opleiding, 4 anderen voldeden niet. Ook een personeelslid van Defensie en een van de Luxemburgse luchtverkeersleider ANA Lux nemen deel aan de opleiding.

Verder liepen in september 2018 ook de vier basic training-programma’s door, die al gestart waren bij Entry Point North in Zweden voor de opening van Entry Point North Belgium. Van de 57 kandidaten die aan de start stonden van die opleidingen, gingen er in september nog 49 door met hun opleiding in Zweden. Sindsdien zijn er al 17 geslaagd, 8 haalden het niet en 24 zijn nog in opleiding.

Boven op de basic training, die nodig is om de luchtverkeersleidingslicentie te behalen, volgen luchtverkeersleiders hun hele loopbaan lang ook vervolgopleidingen in de vorm van refresher-conversion- en development-opleidingen. Het voorbije jaar waren er in totaal 10 refresher- en conversion-opleidingen waaraan 313 luchtverkeersleiders deelnamen. 117 ATCO’s namen deel aan 6 development-opleidingen.

Ook het technisch personeel kreeg opleidingen bij Entry Point North Belgium: in totaal 48 personeelsleden namen deel aan zeven basisopleidingen en in totaal 20 personeelsleden namen deel aan twee development-opleidingen. Zeven medewerkers van ANA Lux namen ook deel aan een van die technische opleidingen.

Studenten kunnen uiteraard niet opgeleid worden zonder leerkrachten: maar liefst 99 skeyes-medewerkers traden op als instructeur, occasioneel of op regelmatige basis, met de ondersteuning van opleidingspersoneel van Entry Point North in Zweden.

Anne Kathrine Jensen, CEO Entry Point North: “De joint venture met skeyes en de opening van een nieuwe hub in België waren een weloverwogen keuze van Entry Point North. En een terechte keuze, blijkt nu al. De combinatie van onze wereldwijde expertise en de kwaliteit van onze opleidingen met de knowhow en de ervaring van de collega’s bij skeyes hebben van Entry Point North Belgium op korte termijn een zeer performant en hoogkwalitatief opleidingscentrum gemaakt. Dat hebben we zeker ook te danken aan de enorme inspanningen van de lokale personeelsleden bij Entry Point North Belgium. Dat bewijzen niet alleen de resultaten maar ook de interesse vanuit het buitenland.”
Johan Decuyper, CEO skeyes: “Onze joint venture kan opnieuw hoogstaande opleidingen aanbieden in eigen land. Daardoor kunnen we niet alleen onze opleidingscapaciteit maximaal benutten maar vooral maximaal nieuwe luchtverkeersleiders en technische medewerkers aanwerven. Binnenkort starten weer 21 kandidaat-luchtverkeersleiders aan hun opleiding en in het najaar lanceren we een nieuwe oproep voor kandidaten. Met meer dan 500 kandidaten die zich aandienden voor de opleiding die nu van start gaat, maken we ons weinig zorgen over de blijvende interesse voor de job.”

Bovendien zal er op 26 augustus van dit jaar een specifieke opleiding van start gaan voor vijf studenten van de Nederlandse luchtverkeersleider LVNL.

Johan Decuyper, CEO skeyes en Anne Kathrine Jensen, CEO Entry Point North
Johan Decuyper, CEO skeyes en Anne Kathrine Jensen, CEO Entry Point North

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be