Entry Point North en Belgocontrol slaan de handen in elkaar om kwaliteitsvolle opleidingen te bieden

Entry Point North, één van de grootste academies wereldwijd voor luchtvaartnavigatie, en Belgocontrol, de Belgische verlener van luchtverkeersleidingsdiensten (ANSP), hebben een langetermijnovereenkomst ondertekend om de luchtverkeersleiders van Belgocontrol kwaliteitsvolle opleidingen aan te bieden via de recent opgerichte joint venture Entry Point North Belgium.

Om die opleidingen te organiseren verwelkomt Belgocontrol Entry Point North in Steenokkerzeel. Daar zal op een nieuwe opleidingssite ATC Initial, Unit, Continuation en Development Training worden verstrekt aan nieuwe en operationele Belgische luchtverkeersleiders. Bovendien zal het ATSEP- (technici), Safety-, AIS- (luchtvaartinformatie), Meteorologie-, Quality Management- en veel andere cursussen verstrekken, naargelang van de opleidingsbehoeften van Belgocontrol. De opleidingen, gebaseerd op de opleidingsfilosofie en –methodologie van Entry Point North, zullen worden gegeven in samenwerking met medewerkers van Belgocontrol. De eerste opleidingssessies zullen van start gaan in september 2018.

Entry Point North Belgium

Entry Point North Belgium is een geregistreerd Belgisch bedrijf dat gevestigd is in de huidige Belgocontrol-opleidingsfaciliteiten in Brussel (Steenokkerzeel), die in een beginfase zullen worden uitgerust met nieuw geïnstalleerde simulators: 50 radar-pilootposities, drie 180° TWR 3D-simulators en één 360° TWR 3D-simulator. Entry Point North Belgium zal ook de laatste nieuwe TopSky-simulators inzetten voor de opleiding.

Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol: “Sinds 2015 heeft Belgocontrol zijn aanwervingsinspanningen opgedreven en we zullen die in 2018 en daarna ook voortzetten. Dankzij de samenwerking met Entry Point North zullen we niet enkel kwaliteitsvolle opleidingen kunnen organiseren voor onze eigen toekomstige medewerkers, maar ook voor externe partners.”

Anne Kathrine Jensen, CEO van Entry Point North: “Wij zijn erg trots dat Belgocontrol vertrouwen stelt in ons bedrijf om met hen een joint venture aan te gaan, en we kijken ernaar uit om dezelfde hoogstaande opleidingen te bieden aan Belgocontrol als op al onze andere Entry Point North-opleidingssites.”

Over Entry Point North

Entry Point North is één van de grootste ATS-academies wereldwijd. De toonaangevende opleidingsoplossingen worden uitgevoerd in naleving van best practices en internationale regelgeving, en de regels en normen van de ICAO en de Europese Commissie.

Entry Point North biedt totaaloplossingen aan voor opleidingen. Het bedrijf stelt een brede waaier aan opleidingen en diensten ter beschikking van zowel operationele als aspirant-luchtverkeersleiders, Aerodrome Flight Information Service Officers (AFISO’s), luchtvaartelektronica-, administratief en ander personeel dat werkzaam is in de luchtvaartsector. EPN biedt opleidingen in moderne faciliteiten in Zweden, Ierland, Hongarije, Denemarken, Spanje en op verschillende klantensites. Zijn klantenbestand bestaat uit regionale en internationale, openbare en privéverleners van luchtvaartnavigatiediensten, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en militaire organisaties. Het bedrijf levert zijn diensten in heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Entry Point North is een internationaal erkende academie met meer dan 100 werknemers en meer dan 2.000 ATM-experts en-consultants uit 19 verschillende landen die jaarlijks meer dan 3.300 studenten opleiden. Zijn vijf moderne trainingsfaciliteiten zijn uitgerust met meer dan 270 hoogtechnologische simulatorposities, vijf 270°/360° 3D en vijftien 180° 3D hoogtechnologische simulatoren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be