Nieuwe bestuursleden bij Entry Point North Belgium, dochteronderneming van skeyes

Bestuursfunctie voor Peggy Devestel en Thierry Genard

Brussel, 14 maart 2024 — Tijdens de Algemene Vergadering van 8 maart laatstleden bij Entry Point North Belgium werd een nieuwe Raad van Bestuur samengesteld. Namens skeyes zullen mevrouw Peggy Devestel en de heer Thierry Genard zetelen in deze raad die vier leden telt. Ook Entry Point North benoemt tegelijkertijd 2 nieuwe bestuursleden. ​

Entry Point North Belgium (EPNB)

Entry Point North (EPN) levert een heel spectrum aan opleidingen voor luchtverkeersleiders, Air Traffic Management (ATM) technici en ondersteunende diensten. Entry Point North was initieel een joint venture van de Deense, Zweedse en Ierse Air Navigation Service Providers (ANSP). Bij de oprichting in 2018 van de Belgische tak sloot skeyes, een partnerschap met EPN en richtte het EPNB op. Die laatste heeft zijn opleidingscentrum in Steenokkerzeel op de site van skeyes.

EPNB biedt een breed scala aan opleidings- en simulatordiensten aan een verscheidenheid van klanten in de Benelux-landen. Zijn primaire focus ligt op ATC-, ATSEP- en FISO-training, die kan worden aangevuld met opleidingen voor meteorologie en taalkennis.

De nieuwe bestuursleden

skeyes vaardigt volgende bestuursleden af naar de nieuwe Raad van Bestuur van EPNB wegens hun knowhow op het vlak van ATM en Corporate Topics Management.

Mevrouw Peggy Devestel

Mevrouw Peggy Devestel

Mevrouw Devestel is de Chief Operations Officer bij skeyes, waar ze verantwoordelijk is voor de luchtverkeersleiding op de 6 belangrijkste luchthavens in België (Brussel, Luik, Charleroi, Antwerpen, Oostende en Kortrijk), en voor de 'en route' sector Canac, die al het verkeer boven het Belgische, en deels boven Luxemburgse, grondgebied controleert.

De heer Thierry Genard

De heer Thierry Genard is de Chief Compliance officer van skeyes waar hij een expert is op het vlak van Risk Management, Compliance, Legal Advise en Corporate Social Responsbility.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be