Nieuwe campagne: Belgocontrol werft luchtverkeersleiders aan

Belgocontrol lanceert een nieuw vergelijkend wervingsexamen voor luchtverkeersleiders. Wie daar als beste uitkomt, mag de tweejarige opleiding van kandidaat-luchtverkeersleider aanvatten. De inschrijvingen voor de selectieproeven lopen van 1 tot 31 oktober 2017 via de website van Belgocontrol.

Net als in 2015 en 2016 zal Belgocontrol overgaan tot een nieuwe wervingscampagne voor luchtverkeersleiders. Het vergelijkend wervingsexamen is gespreid over meerdere maanden en bestaat uit verschillende eliminerende proeven. In 2017 mochten 30 jongeren hun opleiding tot luchtverkeersleider bij Belgocontrol aanvatten. Toen dongen er in totaal bijna 3.000 kandidaten mee naar een plaatsje.

Vereiste vaardigheden

De luchtverkeersleiders oefenen een ingewikkeld beroep uit en dragen een zware verantwoordelijkheid. Daarom moeten ze uiterst nauwkeurig te werk kunnen gaan, een goed ruimtelijk inzicht hebben, in staat zijn om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen, in een team kunnen werken, stressbestendig zijn en een goede kennis van het Engels hebben. De kandidaten die de beste score behalen op alle tests (cognitieve, psychologische en medische), zullen een twee jaar durende opleiding mogen starten. Pas nadat ze heel de opleiding met succes hebben doorlopen, mogen ze als volwaardige luchtverkeersleider aan de slag. De kandidaten moeten tussen 18 en 25 jaar oud zijn.

Praktisch

Inschrijven kan van 1 tot 31 oktober 2017 via de website van Belgocontrol: https://www.belgocontrol.be/nl/air-traffic-controller

Op die website vinden de geïnteresseerden alle informatie over de toelatingscriteria, de eliminerende proeven en het beroep van luchtverkeersleider.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be