Prestaties van skeyes tijdens het eerste kwartaal van 2019

skeyes heeft in het eerste kwartaal van 2019 weer uitstekende prestaties neergezet op vklak van veiligheid - de topprioriteit van het bedrijf: van begin januari tot eind maart werd er geen enkel incident van categorie A of B opgetekend. Het aantal gecontroleerde vliegbewegingen en de stiptheidsgraad zijn gedaald.

Download hier het volledige prestatieverslag (Q1 2019)

PDF - 444 Kb

In de loop van de eerste drie manden van 2019 hebben wij de volgende resultaten vastgesteld (die wij vergelijken met dezelfde periode van het jaar 2018):

Vliegbewegingen

skeyes beheerde in totaal 221.437 bewegingen (-7,3%), waarbij het volgende opviel:

  • daling in het CANAC-verkeersleidingscentrum (119.224 bewegingen, -9,1%);
  • daling op Brussels Airport (50.875 bewegingen, -2,8%);
  • daling op de regionale luchthavens: Antwerpen (10.068 bewegingen, -19%), Charleroi (19.460 bewegingen, -5,1%), Luik (13.332 bewegingen, -2%) en Oostende (8.478 bewegingen, -2,6%).

Luchtvaartveiligheid

Er werden geen incidenten van categorie A en B opgetekend.

Stiptheid

De en-routevertraging per vlucht bedraagt 0,41 minuut (0,00 min/vlucht tijdens het eerste kwartaal van 2018).

In termen van vertraging per vlucht voor de aankomsten stellen wij een daling vast op de luchthaven van Charleroi (0,00 min/vlucht) en een stijging op Brussels Airport (0,12 min/vlucht) en Liège Airport (0,10 min/vlucht). Op de luchthavens van Antwerpen en Oostende was er geen vertraging wat de aankomsten betreft.

Service units

De en-route service units zitten in de lift (+1,2%), net zoals die voor terminal (+1,3%).

 

Alle prestatieverslagen van skeyes:

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be