Prestaties van skeyes tijdens het eerste semester van 2019

Tijdens de eerste negen maanden van onze operaties waren er in totaal minder gecontroleerde vluchten, zowel in overvlucht als op de luchthavens. Er werden vier incidenten van categorie B opgetekend.

In de loop van de eerste negen maanden van 2019 hebben wij de volgende resultaten vastgesteld (die wij vergelijken met dezelfde periode van het jaar 2018):

skeyes beheerde in totaal 826.865 bewegingen (-2,7%), waarbij het volgende opviel:

  • daling in het CANAC-verkeersleidingscentrum (451.792 bewegingen, -3,4%);
  • daling op de luchthaven van Brussel-Nationaal (182.739 bewegingen, -0,7%);
  • daling op de regionale luchthavens : Antwerpen (39.793 bewegingen, -12,1%), Charleroi (74.854 bewegingen, -0,1%), Luik (44.313 bewegingen, -0,5%) en Oostende (33.374 bewegingen, -1,6%).

Luchtvaartveiligheid: vier incidenten van categorie B werden opgetekend.

De en-routevertraging per vlucht bedraagt 0,96 minuut.

In termen van vertraging per vlucht voor de aankomsten stellen wij een daling vast op de luchthaven van Charleroi (0,00 min/vlucht) en een stijging op Brussels Airport (0,09 min/vlucht) en Liège Airport (0,03 min/vlucht). Op de luchthavens van Antwerpen en Oostende was er geen vertraging wat de aankomsten betreft.

De en-route service units dalen (-0,7%), maar service units stijgen voor terminal (+1,1%).

skeyes-Prestatieverslag-Q3-2019.pdf

PDF - 225 Kb

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson, skeyes

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be