Samenwerking tussen skeyes en LVNL leidt tot hogere vluchtefficiëntie

Vandaag stellen skeyes en LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) het “Sector 3”-project in werking, dat de vluchtefficiëntie in het drukke luchtruim boven Nederland en België zal verbeteren.

Het project ging begin 2018 van start. De operationele doelstelling was om de hoge werkdruk in Amsterdam ACC (Area Control Center) te verminderen door de verkeersstroom boven België te heroriënteren. Daarvoor wenste LVNL de verkeersstromen in Sector 3 te herschikken en zo de huidige zuidelijke aankomstroutes naar luchthavens als Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, die boven België beginnen, te herorganiseren in functie van hun bestemming.

Het verkeer zal voortaan op een duurzamere manier afgehandeld worden waardoor de capaciteit aan weerskanten zal verhogen. Het verder verbeteren van het hoge niveau van vluchtefficiëntie vermindert ook de uitstoot en draagt zo bij tot de inspanningen van skeyes om prestaties van de luchtvaart op dat vlak te verhogen.

COO Peggy Devestel: “In nauwe samenwerking met onze Nederlandse collega’s van LVNL zijn er succesvolle aanpassingen gebeurd in sector 3 om de inkomende verkeersstromen op de voornaamste luchthavens in Nederland opnieuw uit te tekenen. Dankzij deze verwezenlijkingen zal de algemene efficiëntie en samenwerking tussen beide landen verbeteren.”

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be