skeyes behaalt zeer goede stiptheidscijfers

Hoewel het luchtverkeer in Europa ook tijdens de afgelopen zomer weer in de lift zat, zet skeyes opnieuw uitstekende resultaten neer op het vlak van stiptheid. Met een gemiddelde vertraging van slechts 0,11 minuten per en-route-vlucht tijdens de eerste drie kwartalen van 2018, zet het bedrijf een van de beste stiptheidscijfers van het FABEC neer (België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland). Het aantal vliegbewegingen nam toe met 2,5%. De luchtverkeersleiders van skeyes zorgden er van 1 januari tot 30 september voor dat maar liefst 845.477 vliegbewegingen veilig werden afgehandeld.

Prestatieverslag van skeyes - Q1-Q3 2018

PDF - 443 Kb

In de loop van de eerste drie kwartalen van 2018 hebben wij de volgende resultaten vastgesteld (die wij vergelijken met dezelfde periode van het jaar 2017):

skeyes beheerde in totaal 845.477 bewegingen (+2,5%), waarbij het volgende opviel:

  • stijging in het CANAC-verkeersleidingscentrum (467.507 bewegingen, +3,7%);
  • stijging op de regionale luchthavens : Antwerpen (45.294 bewegingen, +3,1%), Charleroi (74.875 bewegingen, +2,7%), Luik (44.556 bewegingen, +7,2%) en Oostende (33.901 bewegingen, +0,2%);
  • daling op de luchthaven van Brussel-Nationaal (179.344 bewegingen, -1,2%).

Luchtvaartveiligheid: er werden twee incidenten van categorie B opgetekend (tijdens kwartalen 1 en 2). Een derde incident wordt momenteel onderzocht (kwartaal 3).

De en-routevertraging per vlucht bedraagt 0,11 min/vlucht (+2,2%). skeyes zet daarmee de tweede beste prestatie van het FABEC neer (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland).

In termen van vertraging per vlucht voor de aankomsten, stellen wij een daling vast op de luchthavens van Brussel-Nationaal (0,04 min/vlucht, -53,2%) en van Charleroi (0,02 min/vlucht, -49,8%). Er werd geen enkele vertraging opgetekend bij de aankomsten op de luchthavens van Antwerpen, Luik (-100%) en Oostende.

De en-route service units zitten in de lift (+1,8%), net zoals die voor terminal (+4,7%).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be