skeyes - Bijzondere bijeenkomst Raad van bestuur

De Raad van Bestuur van skeyes is vanavond in een extra zitting bijeengekomen om de gevolgen van het huidige sociaal klimaat binnen de onderneming te bespreken.

De Raad heeft eerst kennis genomen van het veiligheidsrapport van de eerste drie maanden van 2019. Veiligheid van het luchtverkeer blijft voor skeyes altijd de eerste prioriteit. De cijfers voor begin 2019 liggen in lijn van die van de voorgaande jaren en zijn dus opnieuw uitstekend.

Een tweede punt van bespreking waren de operationele belangen van de klanten. De Raad van Bestuur is zich ten zeerste bewust van de cruciale rol van skeyes in de aaneenschakeling van activiteiten op de verschillende luchthavens. De Raad heeft nogmaals benadrukt dat alles in het werk moet gesteld worden om de operaties ten allen tijde te laten doorgaan en een optimale dienstverlening aan de klanten te verzekeren.

Tot slot is een stand van zaken gegeven over het sociaal overleg. De Raad ondersteunt het management in zijn initiatieven om samen met de bemiddelaars tot een akkoord te komen met de vakbonden zodat de sereniteit in het bedrijf kan terugkeren en skeyes opnieuw de hoogstaande kwalitatieve dienstverlening kan leveren zoals ze dat altijd al gedaan heeft.

In het belang van het bemiddelingsproces zal skeyes de vertrouwelijkheid van de gesprekken blijven respecteren.

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be