skeyes en ANA Lux maken Luxembourg Airport milieuvriendelijker

Na een nauwe samenwerking tussen skeyes en de Luxemburgse luchtverkeersleider ANA Lux om Continuous Descent Operations (CDO) of groene landingen toe te passen op Luxembourg Airport, wordt een nieuwe stap gezet in dat partnerschap. skeyes zal voortaan de CDO-statistieken doorgeven aan ANA Lux om de monitoring ervan en toekomstige verbeteringen te ondersteunen. Daartoe hebben beide partijen vandaag een overeenkomst afgesloten. 

skeyes beheert het luchtverkeer in bepaalde delen van het Luxemburgse luchtruim. Wanneer mogelijk, worden CDO’s of groene landingen gevlogen, waarbij ​ vliegtuigen minder brandstof verbruiken en minder lawaai maken doordat ze in een continue dalende lijn landen in plaats van trapsgewijs.

Na een uitgebreide testperiode verbindt skeyes er zich nu toe om wekelijks de gegevens over groene landingen aan ANA Lux te bezorgen. Het gaat onder andere om de gegevens over het vliegtuig, de gebruikte landingsbaan en het al dan niet toepassen van de groene landing. 

Johan Decuyper, CEO skeyes: “Wij passen CDO en de monitoring ervan al lang toe in eigen land en delen die ervaring nu met ANA Lux. Met de gegevens die wij hen bezorgen, kunnen zij nagaan of ze de toepassing van de groene landingen eventueel nog kunnen verbeteren of uitbreiden. Net als wij zoekt ANA Lux voortdurend naar milieuvriendelijke maatregelen die ze in hun werking kunnen integreren.”

 

ANA Lux Directeur Claudio Clori en CEO skeyes Johan Decuyper
ANA Lux Directeur Claudio Clori en CEO skeyes Johan Decuyper

 


 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be