skeyes en Defensie stellen gemeenschappelijk stappenplan voor aan de windenergiesector

Informatiesessie voor windenergiebedrijven

Steenokkerzeel, België - Op 20 juni presenteren skeyes en Defensie een gezamenlijk initiatief aan de Belgische windenergiesector om de ontwikkeling van windenergie uit te breiden over meer sites, terwijl de veiligheid van het luchtruim een topprioriteit blijft. Deze informatiesessie volgt op de goedkeuring van het gemeenschappelijk stappenplan door de Regering op 3 mei, gericht op de uitbreiding van hernieuwbare energie in ons land met als doel het bereiken van een aanvullende capaciteit van 1,5 gigawatt. Dit onderhoud met de sector zal plaatsvinden op de site van skeyes in Steenokkerzeel.

Samen met de sector streven skeyes en Defensie ernaar het aantal locaties waar windturbines geplaatst kunnen worden uit te breiden, rekening houdend met de vereisten van de luchtvaartnavigatiesystemen en de operationele beperkingen, zonder de trainingsnoden van Defensie of de vliegveiligheid te compromitteren. Hierbij wordt een evenwicht gezocht tussen de veiligheid van het vliegverkeer en de ontwikkeling van nieuwe windenergiecapaciteit. skeyes en Defensie hebben de windenergiesector geraadpleegd om hun belangrijkste behoeften te identificeren en hebben een gemeenschappelijk stappenplan opgesteld om de belemmeringen voor de uitrol van hernieuwbare energie tot een minimum te reduceren.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be