Geen heronderhandeling van het akkoord, gepland overleg gaat door

Geen heronderhandeling van het akkoord, gepland overleg gaat door

Donderdag 16 mei 2019

Bij het afsluiten van het sociaal akkoord bij skeyes op 10 mei was afgesproken dat het akkoord verder zou uitgewerkt worden in overleg tussen directie en vakbonden.

Begin deze week heeft de directie daartoe al het initiatief genomen en is er een eerste vergadering belegd op maandag 20 mei.

Van een heronderhandeling van het akkoord is geen sprake, wel van het concreet uitwerken van de details van het overeengekomen akkoord.

De infovergaderingen die vandaag gedurende de hele dag gepland waren, zijn geannuleerd nadat gebleken is dat er onaangekondigde acties zouden plaats vinden. Aan de acties waren evenwel geen eisen gekoppeld.

De infovergaderingen die vanaf morgen gepland waren, gaan wel door zoals aangekondigd.

 


Dominique Dehaene skeyes - Communication Manager & Spokesperson

 

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

skeyes
Tervuursesteenweg 303
1820 Steenokkerzeel
België