skeyes rolt milieu-initiatieven uit op regionale luchthavens

Met de lancering van Collaborative Environmental Management (CEM) op Liege Airport is skeyes niet aan zijn proefstuk toe. De verlener van luchtvaartnavigatiediensten is van plan dit concept op alle Belgische luchthavens toe te passen.

In 2018 nam skeyes het initiatief om CEM te introduceren op Brussels Airport. Onze nationale luchthaven en verschillende luchtvaartmaatschappijen gingen de uitdaging aan en sindsdien maakt CEM onlosmakelijk deel uit van de werking van de luchthaven. Op het moment van deze samenwerking had skeyes al te kennen gegeven om CEM op alle Belgische luchthavens te willen uitrollen.

Vandaag wordt dat voornemen werkelijkheid op Liege Airport. De luchthaven en 4 luchtvaartmaatschappijen (FEDEX, ASL Airlines Belgium, CAL Cargo Airlines en Challenge Airlines) werken samen om de milieu-impact van de luchthavenactiviteiten te verminderen. De partners zijn allen diep overtuigd van het belang van duurzaamheid en hebben zich verenigd om daaraan bij te dragen.

skeyes zal zijn ervaring en kennis op dit gebied graag ter beschikking stellen van Liege Airport. De verlener van luchtvaartnavigatiediensten maakt ook graag gebruik van de expertise van zijn partners op de regionale luchthaven.

Johan Decuyper, CEO van skeyes: “skeyes blijft bijdragen tot de aantrekkelijkheid van het Belgische luchtruim en tot de economische ontwikkeling van Liege Airport en andere luchthavens, rekening houdend met hun omgeving. Wij hechten veel belang aan onze maatschappelijke rol en zijn verheugd steeds meer partners te vinden die ons willen helpen deze rol ten volle te spelen. Hoewel de luchtvaartsector al enkele jaren aanzienlijke inspanningen levert op het gebied van duurzaamheid, wordt de roep van het publiek om een duurzamere luchtvaart steeds luider. Wij spelen hierop in. Dit is een kans voor ons allemaal om aan de toekomst van een nieuwe luchtvaart te werken.”

 

skeyes hoopt in de nabije toekomst ook op andere regionale luchthavens CEM-projecten op te starten.

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be