skeyes werft luchtverkeersleiders aan

Zorgen voor de veiligheid en efficiëntie van het luchtverkeer: dit is de complexe taak van de luchtverkeersleiders. skeyes zoekt gemotiveerde kandidaten om de opleiding tot luchtverkeersleider te starten. Inschrijven voor het vergelijkend wervingsexamen kan tot 20 maart 2019 op de website van skeyes.

 

De luchtverkeersleiders van skeyes beheren meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar in het Belgische luchtruim en op de verschillende luchthavens van het land. Zij staan in voor de veiligheid van het luchtverkeer.

Het beroep van luchtverkeersleider is complex en brengt een grote verantwoordelijkheid mee. Daarom moeten luchtverkeersleiders onder andere over de volgende kwaliteiten beschikken: zin voor nauwkeurigheid, een goed ruimtelijk inzicht, de vaardigheid om snel de juiste beslissingen te nemen, stressbestendigheid, teamwerk en een goede kennis van het Engels, dé taal van de internationale luchtvaart.

Om aan de tweejarige opleiding te kunnen beginnen, moeten de kandidaten aan de selectieproeven deelnemen. Wie op alle tests (cognitief, psychologisch en medisch) de beste scores haalt, mag de opleiding aanvatten.

Praktisch

Kandidaten moeten minstens 17 jaar oud zijn (en dit jaar hun diploma hoger secundair onderwijs behalen) en jonger dan 26 jaar. Ze kunnen zich inschrijven tot woensdag 20 maart 2019 via de website van skeyes, waarop de geïnteresseerden alle nuttige informatie over het beroep van luchtverkeersleider, de toelatingsvoorwaarden en selectieproeven kunnen terugvinden.

Dankzij Entry Point North Belgium, het trainingscentrum van skeyes, vindt de opleiding plaats in België.

 


Enkel voor pers en media:

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be