SKEYES ZOEKT LUCHTDIRIGENTEN

skeyes is op zoek naar luchtdirigenten, ook wel bekend als luchtverkeersleiders. Dirigenten en luchtverkeersleiders hebben veel gemeen. Ze moeten beiden een goed overzicht kunnen houden, multitasken en steeds gefocust blijven.

Zowel ‘s nachts als overdag begeleiden de luchtdirigenten het gigantische orkest van de lucht. Dit doen ze jaarlijks voor 1 miljoen vliegbewegingen. Dat verdient een staande ovatie, toch?

Om dit orkest steeds veilig te houden en duurzamer te krijgen, zoekt skeyes nog luchtdirigenten.

Geen opleiding aan het conservatorium nodig
In tegenstelling tot een dirigent, hebben luchtdirigenten geen diploma hoger onderwijs nodig. Ze krijgen namelijk een opleiding van ongeveer 2 jaar waar ze alles leren om het luchtverkeer veilig te kunnen leiden. Deze opleiding bestaat uit theoretische lessen, praktische oefeningen in een simulator en tijdens het laatste jaar ook het leiden van het werkelijke luchtverkeer onder begeleiding.

Waar moeten toekomstige luchtdirigenten dan wel aan voldoen? Ze moeten Belg of staatsburger van de Europese Unie zijn, tussen 17 en 30 jaar oud zijn, uitstekende kennis van het Engels en kennis van het Nederlands of Frans hebben. Als je aan deze voorwaarden voldoet, kan je je inschrijven voor de selectietesten.

Wacht niet tot de laatste noot
Zondag 12 maart is het al de laatste dag om je in te schrijven voor de selectietesten. Wil je de kans om luchtdirigent te worden niet missen? Schrijf je dan nog snel in.

Meer informatie vind je op www.skeyes.be/nl/carriere/atco/

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

[email protected]

www.skeyes.be