Sociaal overleg skeyes - bemiddelaar

In het kader van het sociaal overleg bij skeyes en op basis van de evoluties van de laatste dagen heeft de directie van skeyes volgens de geëigende procedures aan de Directeur-generaal van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg gevraagd om een sociaal bemiddelaar ter beschikking te stellen.


Updates


Donderdag 28 maart 2019

skeyes is bereid om de vraag voor een bemiddelaar over meerdere punten te bespreken op voorwaarde dat de acties dan stoppen en dat de regels en resultaten van het sociaal overleg gerespecteerd worden.


Woensdag 27 maart 2019

Tijdens het sociaal overleg van dinsdag 26 maart was een voorakkoord bereikt met de vakbonden over volgende punten:

  • Het sociaal akkoord dat vrijdag was afgesloten in het paritair comité wordt gerespecteerd.
  • De syndicale acties worden stopgezet.
  • Er wordt een bemiddelaar aangesteld over het punt van de nachtshifts. Dat punt was opgenomen in de stakingsaanzegging maar was nog niet beslist in het akkoord van vrijdag. De discussie gaat daarbij over de vraag of één nachtshift voor één of twee werkdagen telt.
  • De rechtszaak die loopt over die discussie wordt stopgezet.

Het is nu aan de vakbonden om dit voorakkoord te bevestigen.


Vrijdag 22 maart 2019

Het paritair comité bij skeyes heeft vandaag het Protocolakkoord verder besproken dat maandag was voorgelegd. In onderling overleg zijn er aanpassingen aangebracht aan de oorspronkelijke voorstellen.

Het paritair comité heeft het akkoord aanvaard. Dat treedt nu in voege.

De directie heeft alle partners volgende dinsdag uitgenodigd voor verdere toelichting en bespreking.

Het akkoord geeft een antwoord op de 25 punten die naar voren waren geschoven en biedt structurele oplossingen voor alle werknemers bij skeyes.

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be