Sociale acties bij skeyes niet gerechtvaardigd

De toelichtingsmomenten over het sociaal akkoord bij skeyes zijn geen reden om de dienstverlening te onderbreken.

De directie van skeyes had de luchtverkeersleiders uitgenodigd om vandaag toelichting te geven bij het sociaal akkoord dat vorige vrijdag 10 mei is afgesloten. Daarvoor konden ze doorlopend van 10 uur tot 19 uur en tijdens de pauzes langs komen zodat iedereen de kans kreeg om op het meest geschikte tijdstip de nodige uitleg te krijgen zonder dat de dienstverlening daarvoor moest onderbroken worden. 

Toen de directie vaststelde dat er acties genomen werden om het luchtverkeer te treffen omwille van deze toelichtingsmomenten, zag ze zich genoodzaakt om de ontmoetingen te annuleren.

Enige verder acties worden aanzien als wilde stakingen.

De directie roept iedereen op om de kalmte te bewaren en behoudt de intentie om ​ de luchtverkeersleiders en alle andere personeelsleden bij skeyes duiding te geven bij het sociaal akkoord.

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be