UITNODIGING AAN DE PERS

Een eerste digitaal torenverkeersleidingscentrum in Wallonië

Sinds 2001 beheert SOWAER de infrastructuur van de luchthavens van Luik en Charleroi. skeyes verzekert op zijn beurt de veiligheid van het luchtverkeer in het Belgische luchtruim.

Om de veiligheid op beide luchthavens maximaal te blijven garanderen en het luchtverkeer optimaal te beheren, hebben SOWAER en skeyes nagedacht over de implementatie van contingency-oplossingen.

Nicolas Thisquen, voorzitter van het directiecomité van Sowaer en Johan Decuyper, CEO van skeyes, nodigen u graag uit op de voorstelling van het toekomstige nieuwe digitale torenverkeersleidingscentrum in Wallonië, in aanwezigheid van de heer Georges Gilkinet, federaal minister van Mobiliteit en de heer Jean-Luc Crucke, minister bevoegd voor de Waalse luchthavens.

Zij zullen u graag in detail uitleggen hoe dit digitale torenverkeersleidingscentrum luchtvaartnavigatiediensten op verschillende luchthavens zal verlenen vanaf één gemeenschappelijke locatie met behulp van camera's.

Deze voorstelling vindt plaats op dinsdag 25 mei om 14.00 uur in SOWAER - Namur Office Park - avenue des Dessus-de-Lives, 8 (2e verdieping) - 5101 NAMEN (Loyers). 

Om de geldende gezondheidsmaatregelen te kunnen naleven, moet een specifieke logistieke organisatie worden opgezet. Gelieve daarom uw aanwezigheid te bevestigen per e-mail op het adres [email protected] of telefonisch op het nummer 0478/71.05.04 ten laatste op dinsdag 25 mei 2021 om 10.00 uur.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

[email protected]

www.skeyes.be