Uitnodiging persconferentie

Luchthaven Charleroi en windmolens

Geachte mevrouw/heer,

skeyes zet zich in voor duurzame ontwikkeling en draagt actief bij tot de uitbreiding van het windenergiepark in België. In samenwerking met de industrie en met financiële steun van de federale regering, vertegenwoordigd door de minister van Mobiliteit, heeft skeyes een strategisch plan om het aantal plaatsen waar windturbines kunnen worden geïnstalleerd te verhogen, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van het luchtverkeer.

Daartoe vervangt skeyes onder andere verouderde technologieën door  “state of the art” technische installaties die veel beter bestand zijn tegen de potentieel negatieve effecten van windturbines. De nieuwe grondradar op de luchthaven van Charleroi en de opheffing van de beschermingszone errond is hierbij een nieuwe mijlpaal. Windturbineprojecten die dichter bij de luchthaven gelegen zijn, zullen nu kunnen worden geëvalueerd. De gebruikte technologie zal in de komende jaren verder verspreid worden over het gehele grondgebied van België.

 

Graag nodigen wij u uit voor een persconferentie op 22 november 2022 om 9 uur stipt, in aanwezigheid van de heer Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit, en de windenergiesector.

skeyes zal onder meer de interactieve kaart voorstellen die het ter beschikking stelt van de windenergiesector, waardoor deze de beschermingscriteria makkelijker kan raadplegen.

Vervolgens nodigen wij u uit om u samen met ons op de start- en landingsbanen van de luchthaven te begeven om de grondradar te bezichtigen (mogelijkheid tot interviews).

 

Programma:

  • 8.30 u.: ontvangst
  • 9 u.: welkomstwoord door Johan Decuyper, CEO van skeyes
  • 9.05 u.:  presentatie – toelichting over het stappenplan Windenergie van skeyes door Annabel Backs (skeyes)
  • 9.30 u.: conclusie door de heer Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit
  • 9.40 u.: vertrek richting grondradar en mogelijkheid tot interviews
  • 11 u.: einde

 

Het zou ons verheugen als u deze persconferentie zou bijwonen.

Wil u hierbij aanwezig zijn, dan is inschrijven om veiligheidsredenen verplicht vóór 20 november 2022.

Inschrijvingsformulier 

 

Gelegenheidsadres:

Executive Business Aviation Terminal (oude terminal van de luchthaven van Charleroi).

1, rue des Fusillés - 6041 Gosselies ( ! voer dit adres in Waze/gps in en niet "luchthaven van Charleroi"!)

Er is voldoende parkeergelegenheid ter plaatse.

 

  

Met vriendelijke groeten,

Johan Decuyper

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

press@skeyes.be

www.skeyes.be