Uitnodiging persmoment: skeyes stelt Drone Service Application voor

Op 31 december 2020 treedt de nieuwe Europese regelgeving rond drones in werking. Het Europese luchtruim zal er voor drones voortaan helemaal anders uitzien. skeyes is klaar voor dat nieuwe tijdperk waarin het alle dronegebruikers wil blijven ondersteunen en de veiligheid van het luchtverkeer wil blijven garanderen.

Tijdens een online persmoment lichten we u graag toe hoe onze werking wordt aangepast en krijgt u uitleg over de nieuwe tool die we daarvoor ontwikkeld hebben. Het Directoraat-Generaal Luchtvaart geeft meer details over de nieuwe Europese regelgeving en de gevolgen voor dronegebruikers.

Het persmoment vindt plaats op dinsdag 22 december om 11 uur.

Bedankt om ons uw interesse te laten blijken via [email protected] voor vrijdag 18 december om 12 uur. Wij sturen u dan de link door via dewelke u het persmoment kan bijwonen en een gedetailleerd programma.

Dominique Dehaene

skeyes - Communication Manager & Spokesperson

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over skeyes

skeyes verzekert de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België, 24 uur per dag en 7 dagen per week. De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden elke dag meer dan 3.000 vliegtuigen, goed voor meer dan een miljoen vliegbewegingen per jaar. Het autonoom overheidsbedrijf is actief in het hart van Europa, in een van de drukst bevlogen en ingewikkeldste luchtruimen van het continent. skeyes is actief op Brussels Airport en op de luchthavens van Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende. Dankzij zijn CANAC 2-verkeersleidingscentrum beheert skeyes de vliegbewegingen boven België en een deel van Luxemburg tot op een hoogte van 7.500 meter (*). Het bedrijf telt bijna 900 ervaren medewerkers die ten dienste staan van hun klanten: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de luchtvaartsector en de overheid. skeyes ontwikkelt ook innovatieve diensten wat drones betreft en draagt bij aan een duurzame toekomst van de luchtvaartsector, onder andere inzake impact op het milieu. 

skeyes is lid van FABEC, een gezamenlijk luchtruimblok (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) dat zich tot doel stelt de efficiëntie van de luchtvaartnavigatie in het hart van Europa te verbeteren in het kader van het Gemeenschappelijk Europees Luchtruim. 

www.skeyes.be

(*) Het hogere luchtruim van de Benelux-landen en Noord-West-Duitsland wordt samen door het EUROCONTROL-centrum in Maastricht beheerd. 

Neem contact op met

Tervuursesteenweg 303 1820 Steenokkerzeel België

+32 2 206 21 11

[email protected]

www.skeyes.be